Raparperinkuorisiirappi
Raparperinkuoria n. 10 raparperin varresta
2 dl vettä
4 dl sokeria
1 kanelitanko
1/2 vanilijatanko (itse korvasin vanilijauutteella, koska kotoa ei tankoa löytynyt)
1 tähtianis
Huuhdo raparperin kuoret hyvin ja valuta ylimääräiset vedet pois. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keittele pienellä lämmöllä niin kauan, että neste on saanut kauniin punaisen värin ja sakeentunut hieman. Siivilöi seos ja siirappi on valmis. Me olemme nauttineet tätä lettujen päällä, jätskin kera, aamujugurtissa mustikoiden makeuttajana jne. En mene vannomaan, mutta meillä tämä on ainakin ihan hyvin säilynyt jääkaapissa, kun laittoi keitettyyn purkkiin kuumana.
-Nna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti