maanantai 15. lokakuuta 2012

Hipsteröitymistä

Matkalla edellisessä postauksessa mainituille syntymäpäiville, kävimme hakemassa erään kaverin Jyväskylästä kyytiin. Jysky on kaupunki, missä olen käynyt vain kahdesti ja silloinkin silleen reilun tunnin ajan ainoastaan. Kummallakin kerralla olen ajautunut jostakin syystä Soppabaariin syömään. Minulle olisi myös kelvannut SDP:n vaalimakkaraperunat, mutta muu porukka nyrppäsi nillle nenäänsä. Vaalitouhut olivat siellä kovassa käynnissä. Nauratti, kun jonkun puolueen edustaja puhui kovaan ääneen jotain, jonka viesti tuntui olevan, että Hällssingin herrat vain riistävät maakuntia, ja yhdessä nyt pitää sellaista kamaluutta vastaan nousta.

Alla oleva kuva saa toimia todistuaineistona juhlia varten tekemistä villakangashousuistani. Tein miesten puvunhousujen kaavaa apuan käyttäen housut, jotka vain ompelin saumurilla ja iskin vyötärölle paksun kuminauhan niin, etten tarvinnut edes kuminauhakujaa. Lahkeensuut jätin kokonaan huolittelematta, kun jäi pieksujen sisälle piiloon. Aikaa kului ehkä kokonaiset 10 min tai jotain siinä touhussa. Tässä olen puoliksi pukeutuneena rooliasuuni, pitäisi vaihtaa ulkotakki+huivi miesten pikkutakkiin ja lisätä tekoviikset, niin sitten voitte kuvitella miltä vakoojani näytti.. Nyt näytin autoseurueemme mukaan hipsteriltä.

Kuvannut: Ukkonen

Olen myös leikkinyt aina välillä ystävieni kanssa kultturellia. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa tässä hiljattain oopperassa, kun Aida oli ohjelmistossa. Yksi kerta kävimme tutustumassa Sinebrychoffin taidemuseoon, jossa oli romanttinen näkymä näyttely menossa. Totesin, ettei taidenäyttelyt edelleenkään taida olla minun juttuni, mutta teatteri ja vastaava kyllä on. Ihastuin totisesti, kun kävimme katsomassa I stopped my body tanssi-teatteriesityksen. Esitys käsitteli sitä, mitä meissä tapahtuu, kun kohtaamme kuoleman. Autenttinen sairaalaympäristö oli jännä kontrasti, kun on tottunut, että teatteri kuuluu teatterilavoille. Siinä oli viime viikolla ensi-ilta, joten tässä on hyvää aikaa vielä nähdä se, jos aihe kiinnostaa..

Eilen Ukkonen vei minut Gaijiniin syömään tänään olevan hääpäivämme kunniaksi. Olin lukenut vähän ristiriitaisia fiiliksiä minussa aiheuttavia arviointeja paikasta, mutta itse voin ainakin sitä lämpimästi suositella. Otimme 6 ruokalajin maistelumenun ja alkudrinkit. Ruoka oli todella hyvää, palvelu ystävällistä ja ruoka tuli nopeasti, kuitenkin niin, että saimme rauhassa syödä loppuun aina edelliset annokset. Meillä oli pöytäväraus sunnuntaina klo 20, jolloin ainakaan miinuksena mainittua hälyä ei ollut. 


MUSSEL
vihersimpukka, yuzu-hunaja dressing, retiisiä, furikakea
Kuvannut:Ukkonen

Tänään olen sitten istunut ja fiilistellyt kuvien avulla tuota suurta päiväämme. Jouduin rajaamaan laahuksestani osan pois, muiden kuvassa olevien henkilöiden hävittämiseksi.


-Nna-

3 kommenttia:

  1. Hieno toi Jyväskylän kuva!

    VastaaPoista
  2. Onnea hääpäivän johdosta!

    En olisi tunnistanut sinua Jyväskylässä, knalli ja lasit muuttavat aika paljon ulkonäköä.

    VastaaPoista