maanantai 15. heinäkuuta 2013

Rommilla ja kirsikoilla maustettu suklaakakku

Serkkuni Idi halusi tehdä jotain juhlavaa alkaneen lomansa kunniaksi. Teimme sitten ruokaa pitkän kaavan mukaan. Koska minun teki mieli kirsikoita ja suklaata, päätin tehdä meille jälkkäriksi suklaakakun, jossa maistuu kirsikat ja rommi. Kakusta tuli ihanaa ja se maistui kaikille. Seurakseen se sai vielä vanilijajäätelöä.


Suklaakakku kirsikoilla ja rommilla

2,5 dl sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150 g voita 
1 levy taloussuklaata
1/2 litra tuoreita kirsikoita ja vähän koristeluun
2 rkl rommia

Puolita kirsikat ja poista niistä kivet. Lisää niiden päälle rommia ja anna marinoitua hetken. Sekoita sokeri ja munat, vaahdota. Lisää vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sulata voi ja suklaa yhdessä mössöksi, joka lisätään taikinan joukkoon. Lisää vielä kirsikat liemineen joukkoon. Paista 175 asteessa. Itse paistoin kakkua vain 30 min, jolloin keskusta jäi vielä reilusti valuvaksi. Jos haluaa kiinteämmän kakun, paista pidempään.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Ihanaa varmasti. Kiitos ohjeesta. Mukavaa päivää sinulle.

    VastaaPoista
  2. Oonkin ehtinyt kuolaamaan tätä kakkua jo useampaan otteeseen kun fb:ssä katselin kuvia kakusta.. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista