perjantai 18. joulukuuta 2015

18. joulukuuta, viktoriakiisseli

Kirjassa Tervetuloa joulu oli ohje myös viktoriakiissellin. Sitä voisi kuvata riisipuuron, kermavanukkaan ja sitruunan liitoksi. Itse tarjosin sitä persimonin kanssa.


viktoriakiisseli

1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
3 1/2 - 4 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
yhden sitruunan mehu
(1 tl sitruunan kuorta raastettuna)
2 liivatelehteä
2 dl kuohu- tai vispikermaa

Laita puuroriisit suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Kun vesi on imeytynyt, lisää maito. Keitä puuroa kunnes riisit on kypsiä. Olisi toivottavaa, että ne jäisivät kuitenkin ihan napakoiksi. Jäähdytä puuro täysin kylmäksi. Lisää joukkoon sokerit, sitruunamehu ja sitruunan kuori. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Lisää liivateseos ja vatkattu kermavaahto puuron joukkoon. Anna hyytyä ainakin muutama tunti tai yön yli. Tarjoa sokeroidun marjasoseen tai hedelmien kanssa.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti