sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. joulukuuta, kirsikka-suklaakakku

Itsenäisyyspäiväksi tai joulun jälkiruoaksi voi leipoa ihanaa kirsikka-suklaakakkua. Ohje on muokattu punaviinisuklaakakusta.


Kirsikka-suklaakakku

6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl ruokasoodaa

200 g voita
4 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljauutetta
3 dl kirsikkalikööriä
100 g tummia suklaahippuja
100 g säilykekirsikoita

Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda. Silppua kirsikoita hieman pienemmäksi.
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vaniljauute ja sekoita.
Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja likööriä. Lisää lopuksi suklaahiput ja kirsikat. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin, älä enempää.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi. Kypsyys kannattaa testata hammastikulla.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kera.

-Nna-

1 kommentti:

  1. Ihanaa kakka. Pitääkin aloittaa joulukakkujen leipominen.
    Mukavaa Itsenäisyyspäivää Sinulle.

    VastaaPoista