torstai 2. heinäkuuta 2015

Vauvan porkkanalaatikko

Kuten olen joskus aiemminkin todennut, vauvan ruokailu herättää paljon tunteita. Välillä saa esim. blogeista lukea "jos minulla on aikaa laittaa ruokaa itselleni, miksi minulla ei olisi aikaa laittaa ruokaa vauvalle". Meillä kyllä aikuiset syövät kotiruokaa, mutta vauvan ruoka tulee pääasiassa purkista. Aina välillä kuitenkin tuntiessani syyllisyyttä asiasta reipastun, ja teen vauvallekkin ruokaa pakkaseen.

Tänään pakastimeen syntyi porkkanalaatikkoa. Tämä on aikalailla vastaavaa kuin jouluna syötävä porkkanalaatikko, sillä erotuksella, että tästä puuttuu mausteet, suola ja siirappi. Makeutta tuomaan laitoin porkkanan kaveriksi myös omenaa. 


Porkkanalaatikko vauvalle

200 g porkkanoita
50 g omenaa
0,5 dl puuroriisiä
1,5 dl korviketta
1 kananmuna

Kuori porkkanat ja omena. Laita kattilaan vettä niin, että porkkanat juuri peittyvät. Keitä niitä 5 min, lisää joukkoon omena ja keitä vielä 3 min. Ota keitinvesi talteen ja keitä siinä riisiä 15 min. Soseuta vihannekset ja lisää joukkoon korvike. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää kananmuna. Sekoita myös keitetty riisi seoksen joukkoon. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 min, tai kunnes laatikko on kiinteää ja hyvän väristä.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti